Börja friidrotta

Västerås Friidrottsklubb tränar under vintersäsongen inomhus i Westinghouse Arena, en fin inomhusarenor belägen i centrala Västerås och som vi disponerar själva. Utomhus tränar och tävlar vi på anrika Arosvallen.

Vi är en ideell förening med över 800 medlemmar. Vill du bli en av oss? Här är svar på några vanliga frågor.

När kan man börja träna?
– Man kan börja träna i klubben från det år man fyller 7 år.

Vilka grenar tränar man?
– Barn och ungdomar tränar så mångsidigt som möjligt och får därför prova på så många som möjligt av friidrottens grenar. I början så ”leker” man friidrott för att sedan träna friidrott ”på ett lekfullt sätt” för att till slut träna friidrott fullt ut. Utöver ren teknikträning så innehåller friidrotten mycket rörlighet, spänst, styrka, koordination och kondition.

Hur ser träningsgrupperna ut?
– Träningsgrupperna omfattar oftast barn och ungdomar över två årskullar, t.ex. -04/-05. Pojkar och flickor tränar ihop.

Finns det plats?
– Vi har kö i många yngre träningsgrupper, men betar av köerna allt eftersom. Större intagningar sker februari och september.

Om man är intresserad av friidrott, men inte riktigt vet om man vill börja, så kan man testa Nordea Friidrottskul, där får barn- och ungdomar prova på vad friidrottsträning handlar om. Läs mer här: Nordea Friidrottskul

Vill ditt barn börja träna? Anmälan sker via formuläret nedan. Vi hör sedan av oss när vi har plats för ditt barn.
Vanligtvis sker intagning två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten.

Anmälningsformulär nya barn
Vi tar in barn tidigast det år de fyller 7 år. Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt barn till vår träning.
(Är du 15 år eller äldre tar du kontakt direkt med sportchef Peter Holmroos på kansliet. mail: sportchef@vasterasfriidrott.se)
 
Förnamn *
Efternamn *
E-postadress *
Mobiltelefon *
Barnets namn *
Barnets födelseår *
 
 * = Obligatorisk uppgift