Framgångar på Terräng-SM

Årets Terräng-SM bjöd på väldigt mycket vatten och enormt lerigt på den 2km långa varvbanan. Under lördagen var det lite varmare med +7 i luften och nästan ingen vind alls och under söndag klättrade temperatur ner till +3 grader med relativt stark vind vilket gjorde det betydligt kallare under söndagen. VFK gjorde ett av sina bästa Terräng-SM på många år med hela 12 anmälda löpare varav 10 stycken kom till start. Sjuka var Tilda Eriksson F15 och Moa Rothman K22.

Det blev 2 individuella medaljer och två lagmedaljer.

Elsa Wallenius-01 blir segerintervjuad efter Guldet på 4km i F16

Vi hade vissa aningar om att det skulle bli svårt att besegra Elsa Wallenius nu när banan var så pass blöt, lerig och svårsprungen. Elsa låg med under första varvet för att sen gå loss på andra 2km slingan för att sen vara relativt ohotad om Guldet. I samma lopp så sprang Emma Danarp-01 mycket starkt och slutade på en fin 5:e plats.

Elsa Wallenius i klungan som hon strax lämna efter sig. Till höger i bild Emma Danarp som gjorde ett mycket stark löpning

I klassen F17/16 hade man även lagtävling där det tre bästa tiderna från respektive förening slås ihop och här kom VFK,s andra Guld för dagen. I laget sprang Elsa Wallenius, Emma Danarp och Hilda Lindberg. Alla tjejerna är födda -01 så det har ett år kvar i lagtävlingen.

I klassen P16 gjorde Hassan Abdiqadir-01 ett starkt lopp och slutade på den där berömda 4:e platsen. Hassan var endast 4 sek. från bronset.

I P15 sprang August Kallin som tycker mera om lite kortare distanser men kämpade på bra i det leriga föret.

I seniorklassen M 4km hade vi Efrem Brhane-94 som öppnade på ett väldigt offensivt sätt och verkligen spände bågen men denna gång håll det inte men nästa gång håller det längre. Efrem fick under nästan halva loppet vara i ledningen visa upp sig. Efrem som är ny med friidrottsträning kommer nu att lägga fokus på inomhustävlandet 2018 vilket kommer att bli spännande.

Under söndagen kom VFK,s andra två medaljer och först ut var P19 som skulle springa 3 varv på 2km banan. Vasco Vilaca var med i täten i princip hela loppet och slutade till sist 5:a. I samma lopp kom Elias Rapp på en fin 13:e plats. I laget sprang också Abdolah Hoseini som är ny i VFK dräkten och fullbordade VFK,s lagsilver.

I röda kläderna (glömde VFK kläderna) Vasco Vilaca och i mittenbilden Elias Rapp och slutligen silver lagmedaljörerna med tredjekillen Abdolah Hoseini längst till vänster i bilden längst till höger. Alla killarna är födda -99 så de återfinns även nästa år.

Söndagens riktigt stora överraskning var Nadja Strandberg-96 som i klassen K22 som sprang även de 6km överaskade stort med at ta en terräng-SM medalj. Efter en imponerande löpning där Nadja öppnade första 2km varvet relativt lugn plockade Nadja sen placeringar hela tiden. Nadja gick ut på sista 2km slingan som 7:a och avslutade på ett strålande sätt sista 2km och korsade sen mållinjen som bronsmedaljör.