Vasco svensk mästare i terränglöpning

P16-P17 4000M Visar alla 59 resultat Pl.Namn Född Förening/Ort/Land Kat. # Resultat 1 » Vasco Vilaca 1999 Västerås FK P17 400 12:44

Vi hoppades på ett par framskjutna placeringar för Västerås FK i helgens Terräng-SM. Nu kan vi summera helgen och konstatera att dessa mål uppfylldes.

Bäst av alla gick det för Vasco Vilaca som segrade i P17 klassen efter ett lopp där han var helt överlägsen och ledde från start till mål. Med en snittfart på 3.11 min/km så sprang han 4ooom på 12:44, 6 sekunder före tvåan Abdikhalag Nooh från Ullevi. Läs mer på friidrott.se samt se segerintervju på friidrottskanalen.se.

Näst högst upp på pallen fick Elsa Wallenius kliva i klassen F15 4000m. Hon hade halvminuten upp till segraren, Sävedalens Gael De Coninck, och lika god marginal ned till trean Lovisa Bivstedt från Hässelby.

Den tredje SM-medaljen för Västerås FK blev ett brons som kom i P15 4000m där Hassan Abdiqadir alltså sprang in på 3:e plats med 13:21, endast 3 sekunder från silvret.

I klassen K22 6000m så hade vi två deltagare som båda placerade sig bland top-10; Moa Rothman som blev 5:a på tiden 23:45, dryga halvminuten upp till medaljplats samt Nadja Strandberg som med tiden 24:35 sprang in på 7:e plats.

Samtidigt som SM så avgjordes också Svealandsmästerskapen för 13-14 åringarna. Även här fick klubben en segrare i den yngre pojklassen P13 2000m genom Albin Wallenius som fullständigt krossade allt motstånd. Tiden 6:53 och vinst med hela 17 sekunder före 2:an. I P14 så sprang August Kallin in på en 6:e plats, 7:29.