Två medaljer och ett klubbrekord vid Stafett-SM i Kil

P17 Stafett SM
Foto från vänster: Erik, Oscar J, Oscar H, Lukas

Tidigt på lördagsmorgonen åkte VFK iväg till Kil i Värmland för att tävla på Stafett SM.  12 aktiva i tre lag gjorde totalt fyra starter och fick glädjande ihop till 2 medaljer och dessutom ett nytt klubbrekord!

F19 gänget Matilda From, Emma Stenlöf, Daniela Karlsson och Sharon Lopéz sprang i den ordningen hem den första medaljen i svensk stafett i en direktfinal efter att försöken tidigare utgått på förmiddagen i ett småruggigt och kylslaget Kil . Svensk stafett som totalt mäter 1000m är fördelat på fyra sträckor; 100, 200, 300 och 400 meter och tjejerna tog sig igenom den på tiden 2:15.99, vilket gav en tredjeplats efter Uppsala och vinnande MAI.

P17 grabbarna Lukas Nordén, Oscar Hjerm, Oscar Jacobsson och Erik Larsson som på lördagen snöpligt missade finalen i svensk stafett med sin sjunde plats, revanscherade sig rejält på söndagen med att först säkert gå till final i 4*100 stafetten med näst bästa tid 44.27 , en ynka tiondel från gällande klubbrekord i klubben. Väl i finalen förbättrade sig laget ytterligare och  tog silvermedaljen på tiden 43.77, en rejäl kapning av det gamla klubbrekordet från 2005!

 

Stafett SM avis 1

F19 bronslaget från vänster Sharon, Daniela, Emma, Matilda