Sofi tog sin fjärde Finnkampsseger

I helgen avgjordes Finnkampen och ungdomsfinnkampen på Stockholms Stadion. Västerås FK hade fyra aktiva på plats.

 

Bäst av alla lyckades Sofi Flink som tog sin fjärde! Finnkampsseger (efter tre raka 2012-14). Sofi kastade 56,96m och var den enda svensk som lyckades kila in sig före de tre finska damerna.

Malin Marmbrand hade också en fin Finnkampshelg där hon på lördagen hoppade tresteg och med 13,14m blev bäste svensk, men med två finskor före sig. Malin tillhörde en av de mycket få i den svenska truppen (en medvetet val av den svenska landslagsledningen) som dubblerade, så på söndagen hoppade Malin även längd. Malin var med och tog en svensk dubbelseger genom att med 6,35m bli 2:a bakom Khaddi Sagnia som vann på 6,50m.

Även på ungdomssidan så fick klubben en guldmedaljör! Det var Elsa Wallenius som sprang fantastiskt fint på 1500m hinder och satte personligt rekord med 11s. 4,49.06 vilket även är mästerskapsrekord!

På ungdomssidan så hade vi också Anna Götberg som deltog i slägga. Anna blev bästa svenska, men hade båda finskorna före sig i resultatlistan. Resultat 61,55m vilket är en bra längd, men Anna som kastat så fantastiskt fint i sommar var nog sugen på lite till då det var bara 11cm upp till silverplatsen.

Signerat,
Skoog