Silver till Sofi Flink och bra start på andra dagen av SM

Det blev en silvermedalj för Sofi Flink i spjut då SM inleddes på fredagen i Söderhamn. Sverigeettan Anna Wessman blev den här gången för svår och vann med ett kast på 56,12. Sofi nådde 54,70. Men det viktiga är att Sofi nu är tillbaka på arenan och genast återigen tillhör de allra bästa i Sverige bara 20 gammal.

Jennie Söderholm var bara 11 cm från bronsmedaljen när hon blev fyra i kula med en stöt på 13.58. I herrfinalen i slägga blev Hans Eriksson åtta på årsbästa 58,72. Maja Gustavsson blev i sin debut i seniorSM nia i spjut med 40,54.

Lördagen har inletts fint för vårt andra stora medaljhopp Malin Marmbrandt. I längdkvalet hoppade hon redan i första hoppet 6,35, i ej godkänd vind . Därmed var hon direktkvalad till finalen och kunde koncentrera sig på trestegsfinalen som fortfarande pågår.  Där tog Malin ledningen i andra omgången med 12,89 men blev i tredje passerad av Gävles Madeleine Nilsson som nådde 12,92. Nu återstår de tre sista finalhoppen.

I längdkvalet hade vi även Emma Stenlöf med. Hon gladde med att i sitt andra hopp i godkänd vind hoppa 6,04. Därmed är hon direkt klar för morgondagens final. 6,04 är personligt rekord för Emma och klubbrekord i både F19 och K22 klassen.

Göran Kihl