Bra prestationer av Malin och Sofi

Foton av: Deca Text & Bild

Det saknades verkligen inte dramatik när Lag-EM:s First League avgjordes i finska Vasa 23-25 juni. När de 40 grenarna summerats efter tre dagars tävlande stod Sverige som vinnare med sex poäng före Finland och ytterligare nio före Schweiz som tog den sista platsen vidare, 3.5 p före Turkiet.
Med fem grenar kvar skilde bara 4.5 poäng mellan de fyra topplagen och det var olidligt spännande. Vändningen stod Khaddi Sagnia för genom att i tredje längdomgången flyga 6.52 trots motvind och utebliven plankträff vilket innebar seger och tolv poäng. Det var en av tre grensegrar under söndagen, de andra stod Sofie Skoog, höjd, och Daniel Ståhl, diskus, för.
– Det var så otroligt spännande hela vägen! Tolvpoängarna var viktiga och vi fick en bra start med Daniel Ståhl och Sofie Skoog men sedan blev det tightare igen. Khaddi redde upp det på slutet och det var också bra gjort av Gabriel Wallin som slutade fyra i spjut, säger förbundskapten Karin Torneklint till C More.
– Det betydde också en del för självförtroendet att slå Finland inför Finnkampen på Stockholms Stadion 2-3 september. hämtat från SFIF,s hemsida

Både Malin Marmbrandt i tresteg och Sofi Flink spjut tävlade under lördagen. först ut var Malin som hade tramp i första och sen 12,73 för att avsluta med ett tramp igen. Det är lite speciella regler i Lag-EM för av de 12 deltagarna får bara de 4 bästa göra ett fjärde och sista hopp. Malin tog sina poäng som hon skulle och slutade på en sjunde plats. Malin var inte nöjd med resultatet men gjorde det hon skulle och känslan var väldigt bra i kroppen under hoppningen.

Malin Marmbrandt, Västerås FK, tresteg

Sofi Flink och övriga spjutkasterskor hade väldigt besvärliga vindar att tampas med vilket man kunde avläsa av resultaten. Sofi slutade på en fin 3:e plats och fick göra sina fyra kast med 54,93 som längst och tog mera poäng än vad årsbästastatistiken visade. Noterbart är att segrarinnan från Estonia och tvåan från Turkiet som båda kastade 57m nu har gjort 63 respektive 67m vilket kan förklara att det var svårkastat. Sofi hade även Norskan Sigrid Borge bakom sig som i år kastat över 63m.

Sofi Flink, Västerås FK, spjut, 3a

/Peter Holmroos