VF-Kampen

I sommar drar vi igång en ny tävling ”VF-Kampen” för de yngsta medlemmarna. Det rör sig om en lagtävling för att få tävlingsvana och stärka sammanhållningen mellan grupperna. VF-Kampen ersätter VF-Cupen Outdoors och kommer att bli två stycken trekamper på Arosvallen. I år kommer alla barnen i åldrarna 04-07vara välkomna. Barnen kommer att tävla i lag om 4 personer i mixklasserna 04/05 och 06/07 som sätts ihop på plats.

Tävling 1 blir söndag 15:e juni då vi kör längd, boll, 4*100

Tävling 2 blir lördag 23:e augusti med höjd, kula, svensk stafett i programmet.

Båda tävlingarna börjar kl. 10:00 och är separata, med separata prisutdelningar.

Det blir alltså två klasser, en med killar och tjejer födda 04/05 och en klass där killarna och tjejerna födda 06/07 tävlar för sig. Deltagarnas bästa grenresultat kommer att räknas ihop tillsammans med lagkamraternas bästa resultat som bildar ett lagresultat. Dessa lagresultat jämförs med de andra lagens resultat och ett lag går vinnande ur varje grenen. Om det t.ex. är 10 lag får vinnande laget 10 poäng, tvåan 9 poäng, trean 8 osv. Efter stafetterna räknas totalpoängen ihop och en prisutdelning hålls. De första, andra och tredje bästa lagen får guld, silver resp. brons medans resten får deltagarmedaljer.

 

*Till tävlingarna förväntas varje grupp ha minst 4 funktionärer (föräldrar) samt att varje barn behöver minst en förälder som stannar hela tävlingen medans tävlingen pågår.