Utomhussäsongen 2014 del 2 Internationellt och landslagsuppdrag

Den andra delen av min genomgång av utomhussäsongen 2014 handlar om våra aktivas deltagande och insatser vid internationella mästerskap och landskamper.

Internationella mästerskap

JuniorEM 19.

I år hade vi två deltagare i ett mästerskap för 19-årsjuniorer, unikt i klubbens historia. Sofi Flink var sitt sista år som 19-årsjunior lite guldfavorit i grenen spjut. Hon tog ju JVM guld i klassen året innan. Nu blev det silver på 56,70. Även Emma Stenlöf bedömdes ha goda medaljchanser. Men inte heller Emma nådde upp till sin bästa nivå utan slutade på åttonde plats. En viss besvikelse alltså. Men det säger ju också något om de förväntningar som ställs på båda två. Det är ju fantastisk med två deltagare på JuniorEM och en silvermedalj.

EM

Sofi Flink deltog också i seniorEM som gick i Zürich andra veckan i augusti. Hon tog sig enkelt till finalen med ett kast på 57,53. I finalen gick det emellertid sämre. Hon slutade tolva på 56,68.

 

Sofi deltog också i två Diamondleague tävlingar. 9 maj blev hon sjua i Doha,Qatar på 58,34. Samma placering nådde hon i Randall´s Island , USA 14 juni med 55,99.

 

Landslagsuppdrag

Mångkampslandskampen Sve-Est-Fi

Blott 18 år gammal blev Emma Stenlöf uttagen till landslaget i mångkampslandskampen som gick i Tampere Finland 14-15 juni. Det blev dessutom en utklassningsseger för Emma på nytt klubbrekord 5795 poäng.

LagEM-First League

Den 21-22 juni gick LagEM i Braunschweig i Tyskland. För andra året kastade Sofi Flink spjut för Sverige. Precis som säsongen som helhet för Sofi så nådde hon inte riktigt upp till sin normala kapacitet. Det blev femte plats för Sofi med ett kast på 56,51.

Nordiska Baltiska 22 år

26-27 juli hade vi två deltagare i landslaget i Nordiska Baltiska Mästerskapen 22 år. Amanda Rydberg gjorde en fin insats i slägga och förbättrade för andra gången i år seniorklubbrekordet och blev femma med 59,67. Bra prestation också av Patric Hjort som blev sjua i längd på nytt personligt rekord 7,08.

 

Nordiska juniorkampen 19 år.

Tävlingen gick i år i Kristiansand i Norge. Både Emma Stenlöf och Moa Rothman tävlade i två grenar var. Emma kom tvåa i höjd på årsbästa 1,77 och var trea på 100m häck med 13,89 i lite för mycket medvind. För Moa blev det 3:e plats på 3000m hinder på 11.04,27 och nionde plats på 1500m med 4.45,01.

Finnkampen.

Finnkampen gick i år i Helsingfors sista helgen i augusti. Det här året hade vi bara med Sofi Flink i spjut. Trots sin ringa ålder(19 år) har hon blivit ett riktigt landslagsankare. Nu vann hon sin tredje raka finnkamp på 56,39.

I nästa avsnitt gör jag en genomgång av laget Västerås FK gren för gren och börjar med kvinnorna.

Göran Kihl