Terräng-SM Guld

Terräng SM 2014 i Eskilstuna

Terräng-SM avgjordes under lördag och söndag i Eskilstuna. Banan var mestadels gräs men ända relativt löpvänlig, det var ett lite tyngre underlag på söndagen eftersom gräset hade fått mycket vatten mellan lördag och söndag. Det blev två medaljer för Västerås Friidrottklubb.

Först ut på lördagen var Vasco Vilaca i klassen P15, Vasko som för ett par veckor sedan vann Lilla Lidingöloppet överlägset och hade nu ett litet favorittryck på sina axlar. Vasco tog kommandot direkt och ledde från start till mål. Segertiden på 4km banan blev 13.15 och Vasco vann med en segermarginal på 12 sekunder.

Den andra medaljen sprang Moa Rothman hem i F19 klassen, det blev en tredjeplats med tiden 15,13 på den lite tyngre söndagsbanan. Moa som varit sjuk veckan innan SM fick verkligen slita för sin bronspeng. Moa som är född -96 har ett år kvar i klassen.

I P17 kom Christoffer Hagman på en 11:e plats med tiden 13,40

Samtidigt gick Svealandsmästerskapen för 13-14 åringar 2km, Västerås FK hade två deltagare med i klassen F13. Elsa Wallenius sprang strålande och slutade på en fin 2:a plats med tiden 7,26. I samma lopp blev Hilda Lindberg 5:a med tiden 7,53