Patric Hjorth bronsmedaljör på 6,95.

6,95 låter som ett längdhoppsresultat av vår duktige längdhoppare Patric Hjorth. Men längd hoppade han på lördagen. På söndagen var det 60m som gällde i JuniorSM och ingen hade väl trott på medalj för Patric. Redan i sitt försöksheat sprang han emellertid för första gången under sju sekunder. 6,99 räckte för att han skulle ta sig till final på tid. I finalen sprang han ännu snabbare. 6,95 räckte till en kanonfin bronsplats. Patric är vår andre löpare någonsin som sprungit under sju sekunder. Per Ola Ohlsson gjorde på sin tid 6,87 som bäst.

Moa Rothman gjorde också en mycket fin insats på 1500m i F19-klassen. På nytt årsbästa 4.44,63 knep även hon en bronsmedalj.

Det blev ett tredje brons den här sista dagen. Det var Emma Stenlöf som tog sin tredje medalj den här helgen. I en stenhård längdfinal nådde hon som längst 5,82 i sista omgången. Tre cm från silvret och lika många cm från guldet.

På 60m häck blev Emma utan medalj den här gången. Hon blev fyra i finalen på 8,77. Fyra blev också en annan medaljfavorit Lukas Nordén i P17 60m. Lukas tog sig lätt till semifinalen med tiden 7,08. Han vann sedan sin semifinal på överlägset bästa tid 7,01, tangerat personbästa. I finalen blev det emellertid inte bättre än 7,15 och således fjärde plats.

Ännu en 60m- löpare hade vi i elden den sista dagen. Det var Oscar Hjerm som i sitt försöksheat i P19 med 7,24 förbättrade sitt personliga rekord med fem hundradelar. Men det räckte inte för att ta sig vidare.