Nu är även våra seniorer igång med inomhussäsongen.

Nu är inomhussäsongen på gång på allvar. I helgen var det bland annat tävlingar i Täby med några glädjande besked av våra aktiva.

Vår främsta idrottare de senaste åren Malin Marmbrandt gjorde säsongsdebut genom att vinna seniorernas längd på 6,04.  I  samma grena hos de manliga seniorerna gladde Rickard Willman med att bli tvåa på 7,24 bara en cm från hans personliga rekord  inomhus som han satte för två år sedan.

Ett utropstecken också för Emma Stenlöf som haft några säsonger fyllda av skador. Nu var hon dock tillbaka och blev tvåa i höjd på 1,72 och trea i kula med 12,48. Det ska bli spännande att följa alla tre. Närmaste tävlingen bli ju hemmatävlingen Westinghouse Inlagda Gurkspel kommande helg.

Årsbästa i vikt av Nina Björkman och Johannes Nilsson.

Flera av våra kastare valde en kasttävling i Uppsala på lördagen. Våra äldre juniorer Nina Björkman och Johannes Nilsson som numera kastar med seniorernas viktredskap nådde båda årsbästa vid tävlingen. Nina blev trea i seniorernas vikttävling med 16,70 och Johannes blev tvåa med 14,38. Våra duktiga ungdomar Alfons Haals i P16 och Leo Bystedt i P15 vara bara några dm från sina pers. I F16 och F15 satte Maja Åkerblom och Isabella Wiklund fina personliga rekord 13,60 respektive 13,83.

Dessa fem tillsammans med Sveriges i särklass bästa kastare i F17 Anna Götberg ska bli kul att följa under säsongen och inte minst vid kommande SM tävlingar. Närmast kommer vi att möta dom kommande helg i hemmahallen.

Göran Kihl