Många fina resultat på Lidingöloppet

Så här på slutspurten av utomhustävlandet 2017 så är det som vanligt terrängloppen som står i fokus. I helgen genomfördes Lidingöloppet i Stockholm och klubben hade flera deltagare med i de olika klasserna.

På fulldistansen 30km så sprang Joakim Frisk in på precis under 2 timmar; 1:59.48. Ett bra resultat som placerade honom ”topp100”, 93 plats.

På halva distansen 15km så fick vi se Efrem Brhane springa in på en topp10-placering, 7:e plats med tiden 51.26. Här hade vi också Abdolah Hoseini på 67:e plats, tid 1:02.36.

Hassan Abdiqadir, 3:a på Lidingöloppet 15km 2017

På juniorsidan så är det distansen 10km som gäller. Bland pojkarna så hade vi här 2 st. topp10-placeringar; P19 Elias Rapp, tid 35.11 och en 9:e plats. I P17 så blev det medalj för Hassan Abdiqadir, 33.47 och ett brons.

Moa Rothman, 3:a på Lidingöloppet 10km K22 – 2017

På flicksidan så avslutade Moa Rothman en fin säsong med ytterligare ett bra lopp då hon med tiden 40.36 sprang in på 3:e plats i K22. I F17-klassen så har vi inte mindre än tre mycket duktiga långlöpande juniorer. De sprang denna dag mycket jämnt; Hilda Lindberg 45.36 och en 17 plats, Elsa Wallenius precis bakom, 45.42 på en 19 plats tätt följd av Emma Danarp, 20 plats med 46.00.

Moa Landström, 4:a på Lidingöloppet 3km F12 – 2017

Astrid Wallenius, 3:a på Lidingöloppet 1,7km F9 – 2017

Sedan finns det en uppsjö barnklasser där vi hade några aktiva med som alla placerade sig mycket högt upp i resultatlistorna. F12 springer 3km och där sprang Moa Landström in på en fin 4:e plats. 1.7km är distansen för F11 där Clara Jansson slutade 27:a med tiden 6.39. F9 springer samma distans och där fick vi se Astrid Wallenius kliva upp på pallen, 6.31 och en bronsplats. Avslutningsvis så får vi skriva om helgens enda segrare från klubben; Erik Jansson som segrade i klassen P8 med tiden 06.25.