Klubbrekord i slägga av Amanda Rydberg

Ett 10 år gammal klubbrekord slogs vid Mälarspelen i Eskilstuna i lördags. Amanda Rydberg nådde då 58,57 i slägga. Det är tre cm längre än Emma Olssons klubbrekord från 2004. Slägga var då en ganska ny gren för kvinnor och Emma var vår första  riktigt duktiga släggkastare och hörde som junior till de allra bästa i landet. Amanda som helt avstod slägga förra året har i år kommit tillbaka med besked. Det skulle inte förvåna mig om rekodet får ytterligare en putsning innan säsongen är slut.

Fler glädjebesked i slägga fanns i Eskilstuna. Hans Eriksson satte årsbästa med 61,02 när han vann herrarnas tävling. Johannes Nilsson höjde sitt pers med dryga metern när han med 5 kg släggan nådde 49,90. Han förstärkte därmed sin position som bäst i landet i sin åldersklass P16.

Det var ett blåsigt Eskilstuna som gjorde det svårt för idrottarna. Men det är värt att nämna några andra spännande kastresultat i de yngre klasserna. I F13 vann Jennifer Andersson kula med 11,32. det är en förbättrin g av hennes utomhuspers med dryga metern. Lika mycket persade Rasmus Rågbergare när han vann P11 kula på 8,66.

Göran Kihl