Fina hopp- och kastresultat

I helgen som gick så hade vi många aktiva ute och tävlade både nationellt och internationellt. På seniornivå, så var det framförallt hoppen och kasten som stod ut.

På SAYO i Sollentuna så fick vi på den manliga sidan se Patric Hjort göra en fantastiskt fin tävling. Han vann på nya personbästat 7.40. Han hade även ett ännu längre resultat, 7.64, men tyvärr med för mycket vind i ryggen (+3.3). Med detta resultat klättrar Patric upp till andra plats på svenska årsbästalistan. Patric är nu också och nosar på Håkan Setthammars 18 år gamla klubbrekord (7.48).

På SAYO visade också Eva Marcinkiewicz att hennes satsning på tresteg börjar ge fina resultat. Hon vann kvinnliga trestegstävlingen på 12.59. Ett resultat som tar henne upp på andra plats på svenska årsbästalistan.

Våran andra duktiga kvinnliga hoppare, Malin Marmbrandt, var i Chania i Grekland och visade att hennes fina längdform håller i sig. Hon placerade sig tvåa i tävlingen på 6.40 (+1.0).

Sofi Flink fortsätter att jobba sig upp mot toppformen. I helgen tävlade hon i Kringelkastet i Södertälje och kastade sitt längsta resultat för säsongen, 57.24. Ett resultat i rätt riktning, men tyvärr alldeles under kvalgränsen (57.50) för sommarens EM i Amsterdam den 6-10 juli.

Signerat,
Skoog

 

Sofis segerkast i Södertälje;

 

Malins fina 6.40-hopp från Chania/Grekland;

6,40 (+1,0) today in #Chania at the 68th #Venizelia #meeting 😃 #longjump #trackandfield #vasterasfriidrott #längdhopp #friidrott

Ett filmklipp publicerat av Malin Marmbrandt (@manhattangirl)